050Agency.nl

ZINO


Sven (Arnhem, 17 December 1998), beter bekend als Zinowiththesticks of ZINO is een Nederlandse DJ/Drummer/Producer die de twee werelden van live muziek en elektronische muziek op een unieke manier samen laat komen in 1 act. Zijn ritmische achtergrond als drummer/percussionist gecombineerd met house-muziek en invloeden vanuit voornamelijk degenre’s Latin en Afro in zijn DJ sets, zorgen ervoor een unieke energie en losse heupen.

De kans is groot dat je zijn naam of gezicht al wel eens voorbij hebt zien komen. Je kan ZINO onder andere kennen van zijn auditie bij Hollands Got Talent, zijn Live set bij radio FunX, zijn welbekende mashups op TikTok (meer dan 4 miljoen views) of wellicht heb je hem al wel eens zien optreden op plekken op de grootse venues in Nederland.

ZINO is sinds vorig jaar zijn eigen act gestart, waar hij met zijn unieke DJ act de scene mee aan het veroveren is. Maar dat wil niet zeggen dat hij pas net is begonnen. Hij heeft de afgelopen jaren flink wat stappen gezet in de muziek business. Zo sloot hij zich in 2019 aan bij een organisatie in de soundsystem van “Biota Events” als drummer. Waarmee hij op veel verschillende plekken is geweest waaronder: Eigen festival op Curaçao, bootfeesten, strandfeesten en clubevents. Met Biota Soundsystem heeft hij het podium mogen delen met welbekende artiesten zoals: CharlyBlack, Gyptian, Neru Americano, L.A.X en nog meer. Ook is hij een in de periode 2018-2021 onderdeel geweest als drummer van een Nederlandse/Caribische nostalgische groep genaamd “ K-liber “ dezeg roep zou je kunnen kennen van nummers zoals “Viben” of “Magnifico”. En heeft hij al eens mogen optreden in Los Angeles.

De liefde voor muziek met name voor drums en het optreden, heeft hij geërfd van zijn opa. Die in zijn jongere jaren ook eerst begon met drummen in bands en daarna plaatjes is gaan draaien in discotheken. Zo is de liefde voor muziek al vroeg ontstaan bij de kleine ZINO. Toen hij 3 jaar jong was kreeg hij zijn eerste drumstel, en op zijn 4e kreeg hij zijn eerste drumles.

Tijdens de opleiding op de Nederlandse Pop Academie (2016-2018) merkte ZINO al snel dat er meer in hem zat dan alleen drummer in een bandje. Hij wilde meer doen. Na jarenlang ervaring te hebben opgedaan bij DJ’s in clubs als drummer in binnen en buitenland, stond ook in 2020 de carrière van de jonge artiest even stil door Corona. Dit heeft hem de tijd gegeven om na te denken over zijn carrière en doen realiseren dat hij meer wilde dan alleen drummer zijn bij andere DJ’s. Zo is het idee van zijn huidige show ontstaan.

Nationaal heeft ZINO al wat mooie stappen weten te zetten, en ook internationaal heeft hij wat mogen proeven. Maar zoals ZINO zelf altijd zegt “Don’t dream your life, but live your dreams” zal hij het niet hierbij laten en heeft hij grote plannen. Want voor zijn gevoel is het pas net echt begonnen.

Algemene beoordeling:

4.4/5 - (12 stemmen)

Promo