050Agency.nl

Tariq Pijning


Tariq Pijning groeide op in een zeer muzikale familie. Het is dan ook geen verrassing dat hij op vroege leeftijd zijn passie voor muziek al heeft gevonden. Na verschillende instrumenten te hebben gespeeld, kwam Tariq op zijn zesde er al achter dat hij de grootste voorkeur heeft voor de saxofoon.

Talent op de saxofoon

Hij startte zijn carriere in een orkest. Hij ontwikkelde zich in zijn muzikale klanken maar ook in zijn improvisatie. Inspiratie haalde hij uit grote namen als Charlie Parker, Sonny Rolins, Michael Brecker en Candy Dulfer. Op verschillende talentenjachten, wist hij genoeg prijzen te pakken. Dit moedigde hem alleen maar aan om zich meer in de schijnwerpers te spelen.

Op 14 jarige leeftijd ging Tariq bij een band genaamd Alloway. Hier heeft hij zijn eerste podium ervaring opgedaan, toen bleek al dat hij een veelbelovend talent is.

Tegenwoordig heeft Tariq een indrukwekkende lijst van locaties waar die heeft gespeeld en zijn remix op het nummer ‘’Call It Luck’’ uitgebracht op Sony Music wordt gesupport door niemand minder dan Roel van Velzen.

Duo DJ met saxofonist

Sinds vorig jaar richt hij zich op een samenwerking met Danny Da Costa, een van de meest veelbelovende DJ’s van dit moment. Het geluid wat ze samen creëren is nieuw en heel uniek. Samen met Danny Da Costa maakte hij zijn eerste internationale debuut in België op het Couleur Cafe Festival, met meer dan 10.000 bezoekers. En was hij afgelopen zomer op tour langs de Spaanse stranden samen met Danny Da Costa, waar ze speelden in clubs als Pacha Salou, Danza Toria Barcelona en een van de grootste feesten van de Costa Brava Millennium. Hij heeft ook gespeeld op de meest toonaangevende festivals van Noord-Nederland zoals Indicolor, Beachrockers, House in Harmony en Heavenly Outdoor. Daarnaast speelt hij in vele clubs door heel Nederland en is hij vaste saxofonist in Club Kokomo Groningen!

Unieke saxofonist

Grote hoogtepunten voor Tariq Pijning waren festivals als Tomorrowland, Mysteryland, een tour door Parijs en Amerika met de enige echte Sam Feldt! De stijl van Tariq Pijning kan worden gekarakteriseerd als vernieuwend en zuiver, maar bovenal is zijn stijl vooral heel uniek. Waar en wat hij ook speelt, Tariq Pijning weet hoe je nummers naar een hoger niveau tilt. Tariq raakt altijd de juiste noten, op het juiste moment.

Laat u verrassen door Tariq’s unieke klanken!