Beats by Esko


DJ, producer, rapper en labeleigenaar; wat is Esko eigenlijk niet? Deze uitzonderlijke artiest heeft met zijn producties en platenlabel Van Klasse binnen een aantal jaar de hitlijsten van Nederland weten te veroveren. Hij is onder andere bekend van samenwerkingen met andere grote Nederlandse artiesten zoals Sevn Alias, Jonna Fraser, en Josylvio.

Op zijn negende ontdekte Stacy Walroud de rapmuziek via een oude vriend. De helden van deze jonge jongen waren onder andere Eminem, 50 cent en Nas. Hij kon het niet laten en begon zelf ook wat teksten op papier te zetten. De beats voor onder zijn teksten gebruikte hij van internet. Toen Esko ouder was ging hij aan de slag met Fruity Loops, waar hij tegenwoordig nog steeds in werkt. Op zijn dertiende nam hij zijn allereerste track op en daarmee was de artiest Esko geboren.

Het heeft na zijn eerste track nog even geduurd voordat zijn carrier écht op gang kwam. Esko werkte in de beginjaren met Bokoesam, Keizer en Negativ via het label Nindo. Na een tijdje werd er steeds meer om zijn beats gevraagd. In 2013 steeg zijn populariteit nog meer na een 101Barz-sessie van Negativ. Daar kwam Esko Bart van Houten tegen, een oud bekende. Ze zijn samen in zee gegaan en een jaar later bestond Esko zijn eigen Van Klasse-label.

Het harde werken van Esko is niet ongezien gebleven. Inmiddels heeft is hij al beloond met verschillende prijzen. Hij heeft de afgelopen jaren gigantisch veel gouden platen en platina platen mogen ontvangen. Daarnaast kwam hij als eerste Nederlandse producer op nummer 1 in de Album Top 100.

Esko staat bekend om verschillende super populaire tracks zoals “C’est La Vie”, “Ride Or Die” of “In Amsterdam”. De kans is klein dat je Esko nog nooit op de radio hebt gehoord. Ook op het internet doet hij het niet onverdienstelijk; zo heeft hij de best bekeken 101barz sessie van 2018 met 6 miljoen views. Wanneer je Esko boekt haal je dus niet zomaar een DJ binnen; je boekt een volwaardig artiest met een hele hoop ervaring.

[addtoany]

Algemene beoordeling:

4.6/5 - (5 stemmen)

Promo