winkelopening organiseren

Winkelopening organiseren? 6 handige tips!

Ga je binnenkort je nieuwe bedrijfspand openen? Dan wil je dat natuurlijk groots uitpakken. Bij de organisatie van zo’n winkelopening komt ontzettend veel kijken. Hoe kun je de winkelopening nu op en top organiseren? In dit artikel lees je zes handige tips.

1. Goede voorbereiding voor de winkelopening

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is dat simpelweg ook erg belangrijk. Steek de koppen bij elkaar met collega’s, vrienden en familie. Je kunt met elkaar brainstormen en alles opschrijven. Je moet ook altijd rekening houden met je doelgroep. Als er bijvoorbeeld kinderen komen zal je een andere uitstraling moeten hebben dan wanneer er zakelijke partners komen. Bedenk bovendien ook wat je wilt uitstralen.

2. Ambassadeurs voor de winkelopening

Er zijn meerdere mensen die de opening kunnen verrichten. Je kunt de burgemeester vragen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een BN’er als dat kan. Wel is het belangrijk dat je hen ruim van tevoren vraagt. Zij hebben vaak een drukke agenda en kunnen dus niet altijd zomaar een gaatje vrijmaken. Zorg ervoor dat je een leuk presentje klaar hebt voor je ambassadeur.

3. Versiering

Het is natuurlijk ook belangrijk om je pand goed te versieren. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ballonnen, confetti, lasers of bubbels. Tijdens de opening kun je zelfs vuurwerk afschieten als je dat graag wilt. Misschien kun je zelfs een grote rode knop neerzetten: als daarop geklikt wordt is de winkel echt open. Je kunt ook kiezen voor artiesten en acts, zoals een dj of een dansgroep. Een dj kan zorgen voor leuke muziek, maar een dansgroep kan ook zorgen voor een spektakel. De combinatie van deze twee behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Uiteraard helpen we jou daar graag mee. Zo ben je ervan verzekerd dat de winkelopening niet zomaar vergeten wordt.

4. Enthousiast personeel

Het is natuurlijk ook belangrijk dat je vrolijk en enthousiast personeel aan het werk hebt. Als je extra veel drukte verwacht tijdens de opening is het belangrijk dat je extra personeel hebt op die dag. Zorg ervoor dat je personeel vriendelijk, enthousiast en aardig overkomt. Het is de eerste dag en alles moet dan natuurlijk perfect zijn.

5. Partytent

Je zult je bezoekers natuurlijk buiten ontvangen. Bij slecht weer is het wel zo fijn als je klanten onderdak staan. Je kunt er daarom voor kiezen om een partytent neer te zetten. Op die manier kunnen mensen ook blijven hangen tijdens de winkelopening. Zorg ervoor dat je er een aantal EHBO’ers aanwezig zijn en vergeet niet om alle benodigde vergunningen aan te vragen. Immers is het net een klein festival en voor een festival zijn natuurlijk ook vergunningen nodig. Denk daarom altijd om veiligheid.

6. Uitnodigingen

Het is natuurlijk ook belangrijk om bekend te maken wanneer de winkelopening gaat plaatsvinden. Je kunt een speciale website laten ontwerpen, maar je kunt ook uitnodigingen versturen. Zorg ervoor dat je je juiste doelgroep bereikt voor het maximale effect. Het zal daardoor ongetwijfeld een spetterende opening gaan worden waar mensen nog lang over gaan praten.

De winkelopening laten organiseren?

Wil je de winkelopening liever laten organiseren door experts? Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Wij hebben veel ervaring in het organiseren van winkelopeningen. Neem gerust contact met ons op en we bespreken we de mogelijkheden graag. Wij zijn zowel telefonisch als per mail bereikbaar. Eventueel kun je ook bij ons langskomen op kantoor.

5/5 - (1 stemmen)