Waylon


Waylon, ook wel bekend als Willem Bijkerk werd bekend nadat hij mee had gedaan aan Holland’s got talent en de finale verloor. In 2009 brak hij door met zijn eerste album Wicked Ways. Hij was de eerste in ons land die een contract wist te scoren bij het legendarische label Motown. Hij noemt zichzelf Waylon omdat zijn eigen grote idool Waylon Jennings heet.

Toen Waylon jong was al snel duidelijk dat hij helemaal gek was van (country) muziek. Hij is op jonge leeftijd al drummer van een bandje met de naam West Verginian Railroad. Waylon streeft naar meer dan dat en krijgt die kans in 1997 wanneer hij in Nashville een plaat op mag nemen. Deze plaat is er echter helaas nooit écht gekomen.

Waylon is een echte doorzetter en besluit voor een jaar in de VS te gaan wonen. Wanneer hij hier is mag hij optreden met zijn idool Waylon Jennings. In 2002 overlijdt Jennings en keert Waylon zelf weer terug naar Nederland. Wanneer hij terug is neemt hij lessen bij Lisa Boray en daarnaast zingt hij in een bandje onder de naam Millstreet.

In 2008 doet Waylon dus mee aan Holland’s Got Talent. Een goede zet want niet veel daarna wordt hij opgemerkt door Universal die hem onderbrengt bij het platenlabel Motown. Verschillende medewerkers inclusief de CEO van Motown zijn sterk onder de indruk van het muzikale talent van Waylon.

In 2014 gaat Waylon een nieuw avontuur aan. Hij gaat samen met Ilse De Lange naar het Eurovisie Songfestival onder de naam Common Linnets. Het duo eindigt op de tweede plaats met hun liedje ‘Calm After The Storm’. Het duo trekt samen door heel Europa voor de promotie van The Common Linnets en hun debuutalbum. Er komt uiteindelijk een abrupt einde aan de samenwerking wanneer Ilse besluit zonder Waylon te verschijnen bij televisieoptredens. Uiteindelijk blijkt dat Waylon zich wilde richten op zijn solocarrière en daarom zelf niet bij de opnames was verschenen. Hij noemde ook dat er sprake was van ‘creatieve ongelijkwaardigheid’.

Waylon focust zich op zijn solocarrière nadat hij internationaal is doorgebroken met The Common Linnets. Het gaat nu na meerdere albums uitgebracht te hebben goed met Waylon. Hij is ook een hele periode coach geweest bij The Voice Of Holland, maar is daar inmiddels mee gestopt.

Waylon is een artiest die zeker niet meer weg te denken is uit het huidige aanbod Nederlandse zangers en is gegarandeerd een fantastische boeking voor uw feest!

Promo