wat kost een bruiloft

Wat kost een bruiloft?

Elke dag zijn er weer twee gelukkige mensen die gaan trouwen. Iedereen weet dat een bruiloft niet bepaald goedkoop is, maar wat kost een bruiloft nu precies? Kost een bruiloft echt zo’n vijftienduizend euro of kun je ook trouwen voor duizend euro? Je leest het in dit artikel.

Wat kost een bruiloft: dit is het gemiddelde bedrag

Wat kost een bruiloft? Het gemiddelde bedrag is inderdaad 15.000 euro. Toch zijn er ook voldoende bruidsparen die dit bedrag verdubbelen, maar er zijn natuurlijk ook bruidsparen die voor de helft van dit bedrag trouwen. Het bedrag is gebaseerd op verschillende factoren: locatie, receptie, diner, feest en aantal gasten. Sommige bruidsparen kiezen bijvoorbeeld voor de meest uitgebreide variant, terwijl anderen het liever kleinschalig houden.

Stel van tevoren een budget vast

Als je wilt trouwen is het belangrijk dat je van tevoren een budget vaststelt. Hoeveel wil je maximaal besteden aan je bruiloft? Wees realistisch en bedenk een spaarplan. Wil je over een X-aantal maanden je bruiloft organiseren? Dan is het belangrijk dat je elke maand een bepaald bedrag opzijzet. Ga er samen voor zitten en bekijk op welke manier je eventueel kunt besparen.

Begroting

Wat een bruiloft kost verschilt natuurlijk per bruiloft. Je kunt als aanstaand bruidspaar kiezen voor een gemiddelde bruiloft van 15.000 euro, maar je kunt het ook groter of juist kleiner aanpakken. Als je een budget hebt vastgesteld kun je ook een begroting maken. Met een klein budget kun je natuurlijk niet kiezen voor een toplocatie: een kasteel zal dus wel afvallen. Een tuinfeest is dan meer geschikt. Je moet natuurlijk reëel zijn op basis van het budget dat je hebt. Daarmee voorkom je teleurstellingen.

Er zijn altijd een aantal standaardonderdelen die je in je begroting kunt plaatsen. Zo kun je rekening houden met de volgende zaken: bruidsboeket en bloemen, drukwerk, trouwringen, stadshuis, kerk en/of notaris, fotograaf, trouwjurk en trouwpak, gemengde kosten, locatie en catering, overnachting en een potje voor onvoorziene kosten.

Voordelig trouwen?

Wat kost een bruiloft: het is natuurlijk maar hoe duur je het wilt maken. Als je wilt kun je low budget trouwen, maar je kunt ook kiezen voor een duurdere bruiloft. Je kunt altijd op bepaalde zaken besparen. Zo kun je de uitnodigingen bijvoorbeeld digitaal versturen, zodat je kunt besparen op het drukwerk. Je kunt dan eventueel weer iets meer besteden aan een trouwfotograaf of aan de locatie.

Trouwfotograaf

Een trouwfotograaf is wat ons betreft wel een absolute must op een bruiloft. Als je gaat trouwen wil je hier altijd van blijven genieten. Daarom wil je goede foto’s die je na een aantal jaren ook weer terug kunt kijken. Een trouwfotograaf schiet plaatjes én bewerkt dit nadien ook voor je. Je kunt dan een prachtige collage maken waar je na enkele jaren nog steeds veel plezier van hebt. Neem gerust contact met ons op. We helpen je hier graag mee.

Muziek en dj

Een bruiloft kost natuurlijk altijd geld, maar je kunt zelf bepalen hoeveel budget je vrijmaakt. Zo is een trouwfotograaf belangrijk, maar gezelligheid is ook een belangrijke factor voor succes. Wil je bijvoorbeeld een dj boeken? Dan kun je eventueel kiezen voor een drive-in show. De dj neemt in dat geval zijn eigen installatie mee. Op die manier ben je ervan verzekerd dat je leuke muziek hebt. Kies je liever voor een budgetoptie? Een Spotify-playlist werkt dan natuurlijk ook prima.

De organisatie uitbesteden?

Wil je graag de perfecte bruiloft? Of wil je bepaalde elementen van je bruiloft uitbesteden? Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen. We helpen je graag met de organisatie. Telefonisch zijn wij bereikbaar op het nummer +31 (0)50 2111 860. Als alternatief kun je ook een mailtje naar ons toesturen. Afspraken plan je altijd in met een vast contactpersoon. Zo heb je altijd een vast aanspreekpunt binnen 050 Agency!