low budget trouwen

Low budget trouwen

Trouwen kost nu eenmaal veel geld. Voor een bruiloft ben je al gauw tienduizend euro of meer kwijt. Gemiddeld geeft een bruidspaar zelfs vijftienduizend euro uit. Als je niet zoveel te besteden hebt, of dat er simpelweg niet voor over hebt, kun je ook wel degelijk goedkoper trouwen. Hoe kun je low budget trouwen? Je leest het in dit artikel.

Kies voor digitale trouwkaarten

Wil je graag low budget trouwen? Dan kun je natuurlijk op allerlei manieren besparen. Zo kun je kiezen voor digitale trouwkaarten. Je kunt dat via de mail versturen en daardoor hoeft er dus niets geprint te worden. Ook het verzenden kost nu geen geld.

Gratis trouwen

Normaalgesproken kost de huwelijksvoltrekking zo’n 500 tot 1.000 euro bij het gemeentehuis. Echter zijn gemeentes ook verplicht om een gratis moment aan te bieden. Dat zijn doorgaans de minder populaire tijdstippen om te trouwen. De maandagochtend is daar een goed voorbeeld van. Bij zo’n gratis moment mogen overigens niet al te veel gasten aanwezig zijn, dus het is belangrijk om daarover te overleggen.

Low budget trouwen in je eigen tuin

Als je low budget wilt trouwen kun je natuurlijk simpelweg trouwen in je eigen tuin. Een locatie afhuren kost immers geld. Als je zelf een grote tuin hebt is dat natuurlijk een prima alternatief. Heb je zelf geen grote tuin? Dan kun je wellicht je (schoon)ouders vragen of je kunt goede vrienden vragen. Is dat ook geen mogelijkheid? Dan kun je wellicht ook nog in de buurt kijken. Wellicht zijn er een aantal voordelige opties, zoals bijvoorbeeld een buurthuis. Mogelijk hebben wij ook nog een aantal goedkope opties voor je in petto! Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Voordelige trouwringen

Officiële trouwringen zijn een flinke investering. Je kunt daarom ook gewoon normale ringen kopen en deze laten graveren. Deze ringen kosten slechts enkele tientjes en kunnen ook wel degelijk van goede kwaliteit zijn. Zilveren ringen zijn bovendien veel goedkoper dan gouden ringen.

Voordelige trouwjurk

Een nieuwe trouwjurk is bijzonder prijzig. Wil je graag low budget trouwen? Dan kun je hier ook flink op besparen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweedehands trouwjurk. Als je man nog een goed pak in de kast heeft hangen is dat natuurlijk ook prima. Alhoewel tweedehands een beetje vreemd klinkt is dat eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Een trouwjurk wordt immers maar een keer gedragen door iemand. Vervolgens verdwijnt de jurk toch in de kast. Het maakt dus helemaal niet zoveel uit dat de jurk al eens eerder gedragen is.

Goede trouwfotograaf

Een goede trouwfotograaf maakt natuurlijk prachtige foto’s, maar kan ook erg duur zijn. Je kunt er daarom voor kiezen om een familielid te vragen om foto’s en video’s te maken. Echter wil je natuurlijk wel goede foto’s, dus doe dit alleen als je iemand kent die leuke foto’s kan maken. Als je toch iets (meer) wilt besteden is het dus wel raadzaam om daar een professional voor in te huren. Vraag gerust een offerte op via ons! Een topfotograaf hoeft helemaal niet zo duur te zijn.

Catering

Je kunt de catering natuurlijk uitbesteden aan bedrijf, maar je kunt dit ook zelf organiseren. Je kunt daardoor flink besparen op de kosten. In de avonduren kun je bijvoorbeeld lekker barbecueën. Overdag kun je snacks op tafel zetten. Op die manier kun je low budget trouwen en toch gezamenlijk een hapje eten.

Bruiloft toch uitbesteden?

Je trouwt, als het goed is, maar een keer. Uiteraard kun je low budget trouwen, maar je kunt het ook iets kleiner aanpakken en zodoende op de kosten besparen. Ben je benieuwd naar onze tarieven? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. Je kunt ons telefonisch bereiken, maar je kunt ons ook per mail bereiken. Kom je liever langs op kantoor? Ook dat kan natuurlijk ook: de koffie wordt vers voor je gezet. We horen graag van je.