tuinfeest organiseren

Tuinfeest organiseren? Lees onze handige tips!

Gedurende de zomermaanden is het ontzettend fijn om buiten te zijn. Wil je graag een leuk feestje organiseren in de tuin? Een tuinfeest organiseren is leuk, maar er komt ook veel bij kijken. Hoe kun je dit nu optimaal verzorgen voor je gasten? Je leest het in dit artikel.

Nodig de juiste gasten uit

De mensen maken het feest. Als je een tuinfeest gaat organiseren is het dus ook belangrijk dat je simpelweg de juiste mensen uitnodigt. Met de juiste mensen wordt je feest sneller een succes.

Bepaal een goede locatie

Een tuinfeestje in jouw eigen tuin is misschien voordelig, maar past dat ook allemaal? Je zult ook rekening moeten houden met de buren. Heb je leuke buren? Dan kan je hen natuurlijk ook gewoon uitnodigen! Is jouw tuin hier niet geschikt voor? Neem dan contact met ons op: wij verzorgen graag een goede locatie voor je.

Inrichting

Een goede inrichting is natuurlijk ook erg belangrijk. Als je je tuinfeest gaat organiseren in je eigen tuin is het belangrijk dat je zoveel mogelijk eigen spullen koopt. Het is natuurlijk zonde om spulletjes te kopen die je normaal ook niet gebruikt. Indien er kans is op regen is een partytent ook zeker een aanrader.

Hapjes en drankjes

Er is natuurlijk geen tuinfeest zonder hier een goede barbecue bij te hebben. Zorg ervoor dat je circa 300 tot 400 gram vlees per persoon inslaat. Haal per persoon 150 gram salade in huis en zorg ervoor dat je voldoende sausjes hebt. Ook de stokbroden mogen natuurlijk niet ontbreken. Verder kun je nog zoutjes, chips, kaas en worst in huis halen.

Ook de drankjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Gemiddeld drinkt men twee drankjes per uur, dus zorg ervoor dat je genoeg drinken in huis hebt. Een aantal speciaalbiertjes zijn natuurlijk ook wel erg lekker. Gedurende de warme dagen drinken mensen ook graag wijntjes en cocktails.

Muziek

Goede muziek mag natuurlijk niet ontbreken. Ga je een tuinfeest organiseren? Zorg er dan voor dat dit op orde is. Je kunt natuurlijk een heuse dj inhuren voor je aankomende feest. Via onze website kun je verscheidene dj’s boeken tegen een betaalbaar tarief. We kunnen zelfs een drive-in show verzorgen, waarmee de dj ook alle apparatuur meeneemt.

Is een eigen dj voor jou iets te overbodig? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een simpele Spotify-playlist. Dat is misschien iets minder spannend, maar natuurlijk ook erg leuk. Je kunt immers je eigen muziek selecteren.

Sfeervolle verlichting

Sfeervolle tuinverlichting mag natuurlijk ook niet ontbreken in jouw tuin. Dat zorgt niet alleen voor verlichting, maar ook voor sfeer. Deze tuinverlichting kun je ook gebruiken buiten je feestjes om, dus schaf gerust wat nieuwe verlichting aan. Zorg er wel voor dat je kiest voor een energiezuinig energielabel.

Versiering

Als je een tuinfeest gaat organiseren kun je ook nog kiezen voor leuke versiering. Zorg ervoor dat je kiest voor duurzame materialen, zodat je hier nog erg lang van kunt genieten. Je kunt het dan ook weer gebruiken bij een volgend tuinfeestje.

Activiteiten

Tot slot kun je ook nog zorgen voor leuke activiteiten zodat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Heb je bijvoorbeeld een dartbord? Of heb je misschien wel een voetbaltafel? Dan kun je dit alvast klaarzetten voor jouw aankomende feest.

Toch liever uitbesteden?

Wil je het organiseren toch liever uitbesteden zodat je zeker weet dat het een spectaculair feest wordt? Dan kun je ons natuurlijk contacteren. Wij helpen je graag met je aankomende feest. Je kunt ons per mail bereiken, maar wij zijn ook bereikbaar middels telefonisch contact. Daarvoor kun je ons bellen op het nummer +31 (0)50 2111 860. Wil je graag bij ons langskomen op ons kantoor in Groningen? Plan dan gerust een afspraak in en we bespreken de mogelijkheden met je.

5/5 - (1 stemmen)