feest organiseren

Feest organiseren

Wil je graag een feest organiseren? Dan zijn er natuurlijk verschillende zaken waar je op kunt letten. Sommige mensen kunnen altijd de beste feestjes organiseren terwijl anderen geen goede gastheren of -vrouwen blijken! Hoe kun je nu het perfecte feest organiseren? Je leest het in dit artikel.

Wat voor feest organiseren?

Feestjes zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Je kunt simpelweg een verjaardagsfeest geven, maar je kunt ook een huwelijksfeest organiseren. Ook een housewarming behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Als je wilt kun je kiezen voor een bepaald thema. Je leest hier over 10x ideeën voor een themafeest. Het kan leuk zijn om te kiezen voor een bepaald thema, omdat dit ook direct zorgt voor een dresscode. Zo is iedereen in dezelfde stijl gekleed op jouw feest.

Feest organiseren: de juiste datum uitkiezen

Als je een feest wilt organiseren is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor de juiste datum. Verjaardagsfeestjes hebben natuurlijk een vaste datum, maar je kunt het ook gewoonweg verplaatsen naar een betere datum. Als het je verjaardag betreft is het natuurlijk wel belangrijk dat je dit viert in dezelfde maand.

Bij het bepalen van de datum is het wel belangrijk dat je rekening houdt met andere feestjes en evenementen. Is er bijvoorbeeld al een ander groot evenement? Dan is het niet handig om het feestje op dezelfde datum te plannen.

Maak deze lijsten klaar

Als je een feest wilt organiseren voor je verjaardag is het belangrijk dat je een aantal lijstjes klaarmaakt. Zo heb je een gastenlijst nodig, een boodschappenlijst en tot slot en to-do lijst.

Op je gastenlijst vermeld je natuurlijk simpelweg wie je allemaal wilt uitnodigen. Houd ook rekening met mensen die met hen meekomen. Mogen de kinderen of partners bijvoorbeeld mee?

De boodschappenlijst is natuurlijk ook belangrijk. Hoeveel mensen verwacht je? Probeer op basis daarvan na te gaan hoeveel je in huis wilt halen. Je kunt dit natuurlijk ook uitbesteden aan een cateraar, maar dan moet je wel rekening houden met hogere kosten. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende eten en drinken hebt.

De laatste lijst is de to-do lijst. Hierop kun je schrijven wat je allemaal moet doen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wil je bijvoorbeeld nog zelf taarten bakken? Hoeveel tijd heb je hiervoor nodig? En wanneer wil je de decoratie voor in huis kopen? Of wil je je feest bijvoorbeeld op een andere locatie organiseren? Zet het allemaal op de to-do lijst!

Een dj inhuren?

Als je groots wilt uitpakken kun je natuurlijk een dj inhuren. Je kunt zelfs kiezen voor een drive-in show. De dj komt dan met zijn gehele set bij jou thuis of op jouw feestlocatie. Het wordt dan in ieder geval een feest dat niemand zal vergeten. Een goede dj hoeft bovendien ook helemaal niet duur te zijn! Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Uitnodigingen versturen

Als je feest gaat organiseren is het natuurlijk ook belangrijk dat er mensen op je feest komen. Daarvoor kun je de uitnodigingen versturen. Je kunt dit doen via een Facebook-event, maar je kunt ook kaartjes versturen naar mensen. Het voordeel van een Facebook-event is dat mensen kunnen aangeven of zij wel of niet aanwezig zijn. Een nadeel is wel dat niet iedereen Facebook heeft.

Kies je liever voor een papieren uitnodiging? Dan is het belangrijk dat je de volgende zaken vermeld:

  • Datum, tijd en locatie;
  • Reden voor je feest;
  • Type feest (lunch, brunch, diner, open huis);
  • Of er ook introducees of kinderen mee mogen;
  • Dresscode of eventueel het thema van het feest.

Zorg ervoor dat je de uitnodiging minimaal twee weken van tevoren verstuurt. Je gasten kunnen dan rekeninghouden met deze datum en kunnen ook tijdig afzeggen indien zij niet kunnen.