Babyborrel organiseren

Babyborrel organiseren? Lees onze tips!

Je hebt er misschien al weleens van gehoord: een babyborrel. Het wordt steeds populairder en het kent ook meerdere voordelen. Wil je graag een babyborrel organiseren? Lees dan ons artikel met handige tips.

Voordelen babyborrel

Een babyborrel kent meerdere voordelen. Voor het gemak zetten we dit hieronder voor jou in een overzicht:

 • Je hebt in een keer al je kraambezoek gehad, waardoor je minder hoeft op te ruimen iedere keer. Bovendien heb je meer tijd voor je kleine;
 • Een babyborrel wordt vaak circa 4 tot 8 weken na de bevalling gehouden. Je hebt dus ook voldoende tijd om dit voor te bereiden;
 • Je kunt eerst wennen aan je baby zonder dat je steeds mensen over de vloer hebt;
 • Je gasten kunnen elkaar ook vermaken en je hoeft dus niet steeds met hen bezig;
 • De uitnodiging hoeft niet persoonlijk te zijn: je kunt simpelweg eenzelfde uitnodiging sturen naar alle vrienden en familieleden;
 • Je kunt je feest ook laten organiseren én daar helpen wij je graag mee.

Nadelen babyborrel

Een babyborrel kent echter ook een aantal nadelen. Het is natuurlijk van groot belang dat jezelf een goede overweging maakt. Hieronder volgt een overzicht van de nadelen:

 • Als je meerdere gasten hebt kan het lonen om een zaaltje af te huren. Dat kost natuurlijk wel geld, maar via ons bureau kun je extra voordelig locaties boeken;
 • Je weet niet of je kindje direct tegen zoveel mensen kan. Dat is dus ook min of meer afwachten;
 • Je zult in een keer een groter bedrag moeten uitgeven. Als je de bezoekjes verspreidt, verspreid je de kosten ook. De kosten vallen echter vaak hoger uit als je alles gescheiden van elkaar organiseert.

Maak een leuke uitnodiging

Als je een babyborrel wilt organiseren is het natuurlijk belangrijk dat je een mooie uitnodiging maakt. De meeste mensen vieren dit circa 4 tot 8 weken na de bevalling. In de uitnodiging vermeld je de datum, de tijd en de plaats. Ook kun je aangeven wat voor (kraam)cadeau zij eventueel kunnen meenemen.

Versiering

Op een babyborrel moet de versiering natuurlijk in orde zijn. Dat kan in een eigen huis, maar je kunt ook kiezen voor een speciale locatie. Daarvoor kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Wij zoeken graag de ideale locatie voor je. Kies je toch voor een thuisfeestje? Dan kun je kiezen voor slingers en ballonnen. Dat hoeft natuurlijk niet per se roze of blauw te zijn, maar je kunt ook kiezen voor andere kleuren of een themafeest (zoals bijvoorbeeld zwart en wit).

Borrels en hapjes

Borrels en hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Als je kiest voor een externe locatie kan de catering worden verzorgd. Kies je voor een thuisfeestje? Dan kun je uiteraard ook voor een cateraar kiezen, maar als je het goedkoop wilt houden kun je ook eigen snacks maken. Zo kun je onder andere kiezen voor beschuit met muisjes, cupcakes, soep, stokbrood met smeersels, chocolaatjes, suikerspinnen en snoep voor de kinderen.

Overige tips babyborrel

Je kunt verder ook nog rekening houden met de onderstaande tips:

 • Zorg ervoor dat je al diverse voorbereidingen treft voor de bevalling. Dat scheelt later veel stress;
 • Maak een lijst met cadeauwensen. Je gasten weten wat zij kunnen geven en jij krijgt wat je graag wilt;
 • Zorg voor duidelijke tijden en laat dus ook weten wanneer het feest afgelopen is. Je kleine heeft ook weer rust nodig;
 • Zorg ervoor dat je kindje afgezonderd ligt, zodat hij of zij wel voldoende rust heeft. Het mag niet te druk worden voor hem of haar.

Het feest uitbesteden?

Wil je het feest liever uitbesteden? Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen. Wij hebben ervaring op het gebied van alle feesten: ook voor een babyborrel kun je natuurlijk bij ons terecht. Bespreek de mogelijkheden gerust met ons. Wij bieden talloze mogelijkheden voor een prachtig feest. Neem vrijblijvend contact met ons op: je kunt ons per mail bereiken, maar je kunt ook telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op +31 (0)50 2111 860.