050Agency.nl

Roxy Dekker


Roxy Dekker begon haar carrière in 2019 als lid van de groep 6TIMES tijdens het Junior Songfestival. Ondanks hun optreden met het nummer “End of Time”, slaagden ze er niet in om de overwinning te behalen en een ticket te bemachtigen voor het Junior Eurovisiesongfestival van dat jaar.

In 2021 besloot Roxy haar solocarrière te beginnen en begon ze covers van liedjes te zingen, voornamelijk op platforms zoals TikTok. Haar optredens op dit platform leverden haar al snel aanzienlijke streams op, vooral met haar singles “Heimwee” en “Spijt”.

Het was echter pas in 2023 dat Roxy Dekker echt opviel. Op TikTok bedacht ze een concept waarbij haar volgers vier woorden onder haar video’s konden insturen, wat leidde tot het nummer “Anne-Fleur vakantie”. Dit nummer, geïnspireerd door de woorden ‘kleuren’, ‘zon’, ‘Ibiza’ en ‘spiegel’, werd al snel een hit op TikTok en bereikte de 5e plaats in de Top 50 en zelfs de Tipparade.

Maar het echte succes kwam met haar single “Satisfyer”, uitgebracht in november 2023. De naam van het nummer is een knipoog naar het gelijknamige seksspeeltje “Satisfyer”. Het nummer werd een enorme hit en bereikte zelfs de negende plaats in de Nederlandse Top 40, waarmee Roxy Dekker haar plekje in de Nederlandse muziekscene definitief bevestigde.

Algemene beoordeling:

Promo