ROOG


ROOG of beter bekend als Rogier van Bueren staat al twee decennia aan de absolute top van de Dancewereld. Hij heeft als de Nederlandse “godfather of house” gemiddeld zo’n 250 optredens per jaar in binnen- en buitenland. Hij is 3 jaar achter elkaar verkozen tot de beste Nederlandse house DJ door het blad Basic Groove, werd als populairste club DJ uitgeroepen door het magazine Nieuwe Revue. Hij was als hoogste gerankt in de Nederlandse DJ Award in de jaren 2003, 2004 en 2005. Hij heeft dus al vele populariteitsprijzen mogen winnen.

Zijn breakthrough vond plaats in 2001, toen hij een set draaide op de mainstage van Sensation White voor 45.000 mensen, wat live werd uitgezonden op Radio 538 en op tv bij TMF. Het wierp snel zijn vruchten af want ROOG had al snel een flinke fanbase bemachtigd. Hij werkt naast zijn solocarrière ook met zijn broer aan het project Hardsoul. Daarnaast is het voor ROOG niet snel genoeg en maakt hij ook deel uit van het wereldberoemde duo Housequake, samen met legende Erick-E.

Housequake is een concept met een absolute kwaliteitsstempel. Ze hebben met dit duo een enorm aantal mensen bereikt. Dit duo was al snel een hoofd-act op verschillende grote festivals. Het duurde niet lang voordat ze besloten hun eigen festival op te zetten. Het inmiddels jaarlijkse Housequake-festival is een groot succes met veel bezoekers.  Het is ongelooflijk hoe veel deze duizendpoot in zijn mars heeft. Twijfel daarom niet om snel naar een van zijn shows te gaan om zelf te ervaren wat wij hier proberen te omschrijven, veel diversiteit en een unieke ervaring.

[addtoany]

Algemene beoordeling:

4.7/5 - (11 stemmen)

Promo