Paul Elstak


Paul Elstak is een rasechte Hagenees en is geboren op 14 januari 1966. In 1987 begon hij zijn carrière als Hiphop DJ toen hij werd aangenomen in discotheek Bluetiek-Inn als Resident DJ. Samen met Peter Slaghuis zette hij regelmatig de tent op stelten. In Dezelfde periode ontmoette Elstak die mannen Rob Fabrie en Richard van Naamen. Samen startten zij de groep Holy Noise. Holy Noise had hun grootste succes met het nummer ‘James Brown is still alive’. Deze plaat bereikte de nummer 8 positie in de Nederlandse Top40.

Toen Holy Noise voorbij was heeft Paul het Forze DJ Team opgericht. Dit deed hij samen met DJ Panic en DJ Lars. In deze tijd was vooral Paul Elstak erg populair met zijn kledingmerk. Vooral onder de gabbers. Later, in 1992 richtte Paul Elstak zijn eigen Rotterdam Records op. Drie jaar later bracht hij hier zijn eerste single uit met de titel ‘life is like a dance’. Hierna volgenden een aantal commerciële hits van Elstak. De meest succesvolle van deze reeks was ‘Rainbow in the sky’. Inmiddels Rotterdam Records verleden tijd. Wel richtte Elstak in 2001 zijn eigen hardcore label op onder de naam ‘Offensive Records’. Vandaag de dag brengt hij nog steeds Hardcore uit op dit label.

Zijn fanbase is over de hele wereld te vinden. In Europa, Australië, USA en Japan zijn ze groot fan van zijn Hardcore en Happy Hardcore. Hij heeft een heel druk schema en draait ieder weekend op verschillende 90ties, Hardcore en Freestyle feesten. Paul Elstak wist zelfs al een Rembrandt Award en gouden plaat te bemachtigen.

Nadat het een poosje stil was geweest scoorde Paul in 2017 weer twee grote hits samen met rapper Jebroer en producer Dr. Phunk. Ze produceerden ‘Kind van de Duivel’ en ‘Engeltje’. Kind van de Duivel scoorde in Nederland zelfs Triple Platina en in België Goud. Engeltje scoorde dubbel platina.

Over de afgelopen 35 jaar bracht hij tientallen platen, mixtapes en compilaties uit. Paul Elstak is niet meer weg te denken uit de muziekwereld. Vele van zijn hits zijn nog steeds klassiekers uit het hardere genre. Hij draaide op talloze plekken en is de hele wereld over gereisd. Zelfs nu Elstak de 50 al is gepasseerd weet hij nog relevant te blijven. Het feit dat hij een jaartje ouder is betekend alleen maar belachelijk veel ervaring. Elstak weet als geen ander hoe hij jouw feest op zijn kop moet zetten.

Promo