Monique Smit


Monique werd bekend door het tv-programma ‘Gewoon Jan Smit’, een realitysoap van haar broer. Later, in het voorjaar van 2007 deed ze mee aan het Tien-programma ‘Just the two of us’ waarin ze onder professionele begeleiding een muzikale carrière startte. Monique kwam samen met haar partner tot de finale en eindigde als tweede.

Uiteindelijk tekende ze een platencontract, waarna haar eerste single uitkwam. Na haar eerste single ‘Wild’ tekende Monique een contract bij de TROS. Ze werd gevraagd om het muziekprogramma Zapp Kids Top 20 te presenteren. Monique was dan ook tot 2015 hét gezicht van dit muzikale kinderprogramma. Daarnaast presenteerde ze meer programma’s zoals onder andere ‘Mijn Vader Is De Beste’, ‘Sterrenparade’ en ‘Sterren.nl’.

In 2011 besloot Monique ook weer muziek uit te brengen. Nadat ze een pauze had gehad wegens stem problemen. Ze bracht verschillende nummers uit waaronder ‘Eén zomeravond met jou’. In 2013 besloten Monique en Tim Douwsma samen een album op te nemen. Een jaar later startte ze met een project samen met haar broer. Het project heet 2 kleine kleutertjes. Het is uitgegroeid tot een uniek project dat bestaat uit tekenfilmpjes met liedjes, een boek en een cd. Ook kent het project een theatervoorstelling gericht op kinderen in de leeftijd twee tot en met zes jaar. Uiteraard zijn de liedjes gezongen door Monique en haar broer Jan Smit. De 2 Kleine Kleutertjes behaalde zelfs dubbel platina.

Monique is tegenwoordig vooral te zien als presentatrice en ze is al jaren het gezicht van het cosmeticamerk Herôme.

Promo