Mart Hoogkamer


De zanger Mart Hoogkamer is van Nederlandse afkomst en geboren in leiden op 5 mei 1998. Zijn aller eerste stap in de muziekwereld maakte hij al in 2008. Mart deed mee aan het programma ‘Kinderen zingen met sterren’ waar hij samen met Gorden op het podium staat. Mart eindigt zelfs in de finale en wordt uiteindelijk tweede. 8 jaar later, in 2016 besloot Mart nog eens mee te doen met een programma. Dit keer koos hij voor Hollands Got Talent. Hij bereikte opnieuw de finale, en eindigde weer als tweede. Hetzelfde jaar tekende hij nog wel bij Sony Music.

Op 3 september in 2017 kwam Hoogkamer zijn eerste single ‘In Mijn Droom’ uit. Vlak daarna bracht de Nederlandse zanger nog 2 singles uit; ‘Lekker leven’ en ‘Als de zon even schijnt’. Hoewel Hoogkamer steeds bekender werd was hij nog niet waar hij wilde zijn. In 2018 bracht Mart nog een aantal nummers uit die hem een hoop extra fans opleverden in Nederland en België. Zijn nummer ‘Stappen’ werd uitermate goed ontvangen in alle kroegen. Het is een echte lekkere meezinger!

Het afgelopen jaar, in augustus 2020 ging Hoogkamer viraal met een cover van Unchained Melody. Dit zorgde niet alleen voor een boost in zijn carrière in Nederland, maar over de hele wereld. In één klap stond mart in de spotlights en vroeg iedereen zich af waar hij al die tijd gezeten had. Eind 2020 organiseerde Mart een livestream concert in de Leidse Schouwburg. Tijdens dit concert wisselt hij af tussen Nederlandse en Engelse nummers. Vanwege het grote succes besloot hij zelfs een album uit te brengen naar aanleiding van dit concert. Het album heet net zoals het concert ‘Sweet Memories’.

Dit jaar in de zomer van 2021, behaalde hij zijn allereerste nummer 1 hit met het nummer ‘ik ga zwemmen’. Hij bereikte hiermee zowel de eerste plek in de Nederlandse Top 40 als in de Nederlandse Single Top 100. Hij is een echte volkszanger in hart en nieren. Tegenwoordig wordt Mart zelfs wel eens Willy Alberti genoemd omdat er overeenkomsten zijn in stemgeluid.

Het is wel zeker dat Mart Hoogkamer een geboren entertainer is die zowel op grote als op kleine podia iedereen een onvergetelijke avond kan bezorgen!

Promo