Kenny B.


Kenneth Born is als zanger beter bekend onder de naam Kenny B. Deze Surinaams-Nederlandse zanger uit Paramaribo stond in eerste instantie niet op het podium, maar was militair en vredesonderhandelaar in het Nationale Leger van Suriname. Sinds 1991 woont hij in Nederland en zingt hij reggae en dancehall nummers.

Hij zingt al vanaf zijn achtste in het Engels, Aucaans, Sranantongo en inmiddels dus ook Nederlands. De Nederlandse muziek van deze artiest heeft echter wel lang op zich laten wachten. Kenneth kwam pas op 28-jarige leeftijd naar Nederland. Voor die tijd trad hij vooral in andere landen op, vooral in Suriname. Hij wilde zichzelf eerst in het Engels en Surinaams in de schijnwerpers zetten. De overstap naar het Nederlands was iets wat vaak door zijn hoofd heeft gespeeld, maar dat heeft hij lang uitgesteld.

Kees de Koning, labelbaas van Top Notch kon tijdens zijn vakantie in Paramaribo niet om Kenny heen. Kenny was overal te horen. Uit iedere auto en allerlei verschillende bars klonken de hits van Kenny B. Kees werd nieuwsgierig en besloot cd’s te kopen van Kenny. Toen hij terug was van zijn vakantie en weer in Nederland was, heeft Kees direct een afspraak gemaakt met Kenneth. De rest is geschiedenis.

De eerste Nederlandstalige hit van Kenny B was ‘Als je gaat’. Vlak na zijn eerste hit bracht hij al direct zijn tweede hit uit; ‘Parijs’, welke inmiddels al meer dan 46 miljoen keer is gestreamd op Spotify. Met dit nummer wist als eerste Nederlandse artiest binnen een week 1 miljoen Spotify-streams binnen te harken.

Na verschillende hits en zijn bekendheid in Nederland volgde een succesvolle tour. Hij was te zien bij clubs, televisieprogramma’s en verschillende festivals. Je kon niet meer om hem heen. Hij heeft zichzelf ook een definitief onderdeel gemaakt van de Nederlandse muziekwereld.

Heeft jouw evenement een goede dosis positiviteit en vrolijkheid nodig? Dan ben je bij Kenny B zeker aan het juiste adres. Hij weet van ieder evenement een onvergetelijke te maken.

Algemene beoordeling:

5/5 - (1 stemmen)

Promo