Frenna


De uit Den Haag afkomstige Francis Edusei werd in 2015 bekend door als lid van de rapformatie SFB het album “New Wave” uit te brengen. Het album, waarop de mannen van SFB op 8 van de 17 platen te horen zijn, bereikte naast een cultstatus ook de platina status, wat betekend dat er 50.000 stuks verkocht werden. Ook won het album een Edison voor het beste album van het jaar en was het in 2015 het meest gestreamde album van het jaar.

Naast zijn werk met SFB bracht Frenna ook een lading aan solo platen en samenwerkingen uit. Zijn eerste nummer 1 notering was zijn plaat met Jonna Fraser en Emms genaamd “My Love”. Hij wist met zijn derde soloalbum al binnen twee weken een platina status te behalen. Ook haalde Frenna samen met Ronnie Flex, Lil Kleine, en Bizzey ook dezelfde status.

Frenna wist over de jaren heen een heleboel in de wacht te slepen. In 2018 brak bij een Spotify-record voor de meeste streams in vierentwintig uur. Het nummer stond zelfs zes weken op rij op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Ook wist hij de titel winnaar van de FunX Music Award binnen te slepen. Hij won verschillende nominaties voor: beste zanger, beste album en beste samenwerking.

Naast zijn carrière als artiest zit Frenna verder ook niet stil. Zo is hij ook het brein achter succesvolle evenementen. Hij organiseerde onder andere het ‘777 Festival’ die ruim 7000 bezoekers trok en volkomen uitverkocht was. Het is dus wel duidelijk dat Frenna weet van aanpakken. Zijn karakter straalt door in zijn muziek en daarmee sleep je met Frenna op je evenement een enorme winnaar binnen. Hij zal er zeker een geslaagd feest van maken. Boek Frenna dus direct voor jouw evenement!

Algemene beoordeling:

5/5 - (8 stemmen)

Promo