Dries Roelvink


Dries is geboren op 1 januari 1959 in het hart van de Jordaan. Hij is zoon van een voetbaltrainer en zangeres. Zijn moeder, Alie Roelvink, maakte in die tijd veel platen met o.a Johnny Jordaan en Willy Alberti. Dries volgde zijn vader en voetbalde tien jaar in de jeugdelftallen van DWS. Toen Dries 18 was geworden tekende hij zelfs een drie jarig profcontract bij FC Amsterdam. Tijdens zijn voetbalcarrière vond Dries het al prachtig om te zingen na zijn wedstrijden of op andere feesten en partijen.

Later besloot Dries om mee te doen aan een talentenjacht waar hij als winnaar uit de strijd kwam. Daardoor besloot Dries te kiezen voor het zingen, en ruilde zijn voetbalcarrière in voor zingen. Dries tekende bij Phonogram waar hij zijn eerste hit ‘Maria Magdalena’ uitbracht. Dries weet veel indruk te maken met zijn ‘Onemanshows’ waar veel mensen hem van kennen. In 2010 scoorde Dries zijn eerste nummer één hit ‘Alleen door jou’.

Hij kreeg nog meer landelijke bekendheid door zijn shows in de Kleine Komedie, Amsterdamse Concertgebouw en Carré. Hij was al snel niet meer weg te denken uit het medialandschap. Inmiddels heeft Dries al tien albums en tientallen singles.

Door Dries zijn brede stembereik en zijn onvergetelijke voorkomen, is een optreden van hem een geweldige gebeurtenis. Het is een gezellige en graag geziene gast voor op feestjes, partijen en evenementen door het hele land. Zijn optredens staan er om bekend dat ze van goede kwaliteit zijn, enorm gezellig, met een goede sfeer. Of het nu gaat om inhakers of Engelse love songs, Dries weet als geen ander hoe hij een écht feestje op touw zet.

Promo