Douwe Bob


Douwe Bob Posthuma is een Nederlandse singer-songwriter. Hij kwam in de spotlight te staan omdat hij in 2012 de eerste editie van het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland won van zijn medefinalist Nielson. Zijn eerste single ‘Multicoloured Angels’ bereikte de 17de plaats in de top 40. Snel daarna volgde zijn debuutalbum “Born in a Storm”, dat hij maakte met oud leden van de bands Tim Knol en Krezip. In 2014 werd hij op 5 mei Ambassadeur van de Vrijheid en werd daarmee een echt gevestigde naam in Nederland.

Douwe Bob Posthuma is een rasechte Amsterdammer. Hij is al op jonge leeftijd bezig met muziek. Op zijn zesde krijgt hij al zijn eerste pianoles en op zijn viertiende voegde hij hier ook gitaar en zang aan toe. Het maken van muziek heeft Douwe van zijn vader Simon Posthuma meegekregen. Zijn vader maakte deel uit van een kunstenaarsgroep die ook voor The Beatles ontwerpen maakte. Douwe Bob zijn moeder was danseres.

Wanneer Douwe Bob begint speelt hij in eerste instantie vooral veel klassieke muziek, maar al snel ondervindt hij dat zijn hart hier niet ligt. Hij maakt de overstap naar Jazz en focust zich volledig op een carrière in de muziek. Hij begint met het schrijven van eigen liedjes en wil een eigen album uitbrengen. Hierin hoopt hij vooral zijn eigen stijl en manier van schrijven naar voren te kunnen brengen. Hij kan en wil zich geen leven voorstellen zonder het schrijven van zijn eigen teksten.

In 2012 geeft Douwe zich op voor het BNN VARA programma ‘De beste singer-songwriter van Nederland’. Hij maakt direct indruk bij de eerste ronde, en wint het programma zelfs uiteindelijk! Direct na het winnen van dit programma brengt hij zijn allereerste single uit.

Zijn eerste debuutalbum ‘Born In A Storm’ komt uit in mei 2013. Hij heeft van de dertien liedjes op het album drie zelf geschreven. Voor de andere liedjes die er op staan krijgt hij hulp van Matthijs van Duijvenbode en JP Hoekstra. Later dat jaar staat de kersverse artiest al op meerdere festivals in Nederland.

In 2015 ging Douwe naar zijn nieuwe platenmaatschappij Universal en bracht daar het album Pass It On uit, wat op de eerste plek van de albumhitlijst terecht kwam. Later dat jaar werd bekendgemaakt dat hij in 2016 mee ging doen aan het Songfestival. Hij werd daar uiteindelijk 11de met zijn nummer “Slow Down”. Sindsdien is Douwe van vaste waarde in het evenementen circuit van Nederland en verkoopt hij menig zaal uit.

Promo