DI-RECT


Toen DI-RECT was begonnen in 2001 braken ze al snel door met hits als ‘Just The Way I Do’ en ‘Inside My Head’. Binnen no-time waren ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. In de jaren die volgden bleef Di-rect het publiek verbazen. Met 7 albums, verschillende top 10 hits, talloze awards en meer dan 2000 live shows heet DI-RECT zichzelf bewezen.

Toen Marcel Veenendaal het in 2009 overnam van de zanger Tim Akkerman was de dynamiek anders maar zeker niet slechter. De eerste single in deze nieuwe samenstelling werd meteen de eerste nummer 1 hit die de band ooit scoorde. Inmiddels heeft de band al jaren van muziek maken en optredens achter de rug. Het neerzetten van een grote show blijft voor DI-RECT een intensief maar leuk avontuur. Ze hebben al vele optredens gespeeld waardoor ze veel onderweg zijn geweest. Inmiddels is het een vanzelfsprekendheid dat ze weg zijn van huis.

Het nummer ‘Soldier On’ dat in februari 2020 verscheen, is een eerbetoon aan iedereen die op durft te vallen. Al helemaal in een wereld die door angst wordt gedreven is dat volgens DI-RECT een must. Het nummer groeide uiteindelijk uit tot de allergrootste hit van DI-RECT.

Deze band staat al jarenlang bekend om zijn energieke liveoptredens, met daarbij een mooie en bijzondere geschiedenis. Het succes van deze band lijkt vanaf het begin gegarandeerd. De vijftienjarige Jamie Westland komt in Oktober 1999 op het idee om een band op te richten. De jonge drummer knoopt een gesprek aan met zijn vader, samen schakelen ze de hulp van Dennis van Hoorn in. Uiteindelijk bemoeit Edwin Janssen zich met de jonge muziekmakers en ook leden van Kane bieden hulp aan. Het jaar daarop staat de band op Lowlands.

Sindsdien is DI-RECT een permanent onderdeel van de muziekwereld van Nederland. Wanneer DI-RECT aanwezig is, is een onvergetelijke herinnering ook gegarandeerd.

Promo