Davina Michelle


Davina Michelle, ofwel Michelle Davina Hoogendoorn is geboren op 12 november 1995 in Rotterdam. Ze is opgevoed in Nieuwerkerk aan den IJssel waar ze woonde met haar ouders en twee broers en zussen. Toen Michelle jong was had ze al een grote liefde voor de superster Britney Spears. Terwijl andere kinderen geïnteresseerd waren in spelen deed Michelle het liefst alsof ze zelf Britney Spears was. Terwijl ze verschillende nummers opvoerde deed ze alsof een groot publiek naar haar aan het luisteren was.

Al snel werden haar fantasieën een droom die ze waar wilde maken. Hoe jong ze was, wist ze dat het geen makkelijke weg was om te bewandelen. Samen met haar waren er een heleboel andere jonge mensen met dezelfde droom. Juist hierom besloot ze haar droom geheim te houden. Toen ze ouder werd, en inmiddels op de middelbare school zat, begon ze steeds meer uit haar schulp te kruipen. Al snel begon ze op te treden op open podia op school. Daarnaast begon ze te zingen voor haar webcam maar deed daar niets mee door gebrek aan zelfvertrouwen.

Toen Michelle 18 werd vroeg ze aan haar ouders wat software en een microfoon om met een betere kwaliteit op te kunnen nemen. Haar zelfvertrouwen was ook gegroeid want ze begon ook de opnames via sociale media te delen. Ze kreeg een hoop positieve reacties en ook Sub-Bass Music Group zag potentie in haar. Samen met Sub-Bass Music Group begint Davina Michelle een YouTube kanaal om een fanbase op te bouwen. Een paar maanden later ziet wereldster P! NK haar cover van ‘What About Us’ en geeft daar reactie op. Dit heeft veel gebracht voor de carrière van Davina Michelle.

Al snel weet Davina Michelle zichzelf met haar ongeëvenaarde en dynamische stem zichzelf te vestigen als succesvolle Nederlandse zangeres. Met verschillende nummers die inmiddels goud en platina op haar naam staan, weet ze ook nog een award voor ‘Beste Nieuwkomer’ binnen te slepen. Het blijft echter niet bij één award. Ook verdient ze awards voor ‘Meest succesvolle zangeres ooit in de Top 40’, ‘Talent van het jaar’, ‘Hit van het jaar’ en ‘Muziekmoment van het jaar’.

Ruim zeven top 40 hits later is ze er eindelijk klaar voor om haar eigen album te maken. Haar debuutalbum ‘My Own World’ komt uit in augustus. Het album is een verzameling van verschillende emoties en onderwerpen. Op deze manier hoopt ze iedere luisteraar iets herkenbaars te kunnen geven met haar muziek. Ze wil laten horen wie ze is en wat ze wil.

Davina Michelle is een veelzijdige artiest met een dijk van een stem. Het is zeker dat ze iedereen omver weet te blazen.

Promo