Carl Cox


Carl cox, geboren op 29 juli 1962 is een Britse producer en DJ voor house en techno. Hij spendeerde vroeger toen hij 10 jaar was al zijn zakgeld aan de aanschaf van soul en funk platen. Pas later kwam Cox in aanraking met Acid House en techno. Cox brak door op de Sunrise Rave in London in 1988. Sindsdien is Cox niet meer weg te denken uit de Dj-scene en is hij sinds 2005 een van de bestbetaalde dj’s ter wereld. Hij staat bekend als de ‘3-deck-wizard’, omdat hij als een van de eerste dj’s met drie draaitafels tegelijk te werk ging. Inmiddels heeft hij veel nummers uitgebracht bij verschillende platenmaatschappijen.

Carl is een enorm professionele Dj die al vroeg zijn passie heeft ontdekt. Je kunt geen festival bedenken of Carl heeft er wel gestaan. Terwijl hij al aardig wat jaren meedraait in de muziekwereld is hij tot op de dag van vandaag nog nooit zijn passie verloren. Muziek maken, deuntjes bedenken en het leven vieren.

Naast alleen muziek maken dit Carl ook als producer niet stil. Hij richtte zijn eigen label Intec Records op, wat later veranderde in Intec Digital. Het label kan niet beter, zoals Carl zelf zegt. Hij vindt het geweldig om aan het roer te staan en underground dj’s te ontdekken.

Carl is een rasechte artiest die zichzelf blijft uitdagen en grenzen blijft verleggen. Hij is geknipt voor de techno wereld en doet niets liever dan op techno feesten of technofestivals staan.

Promo