openingsact feest

Openingsact feest

Als je feest wilt organiseren is de openingsact natuurlijk erg belangrijk. Dat is het moment dat niemand zal vergeten én dat effect wil je natuurlijk creëren als jij je feestje geeft. Hoe kun je nu een spectaculaire openingsact voor je feest organiseren? In dit artikel lees je daar meer over.

Eerste indruk

De eerste indruk is natuurlijk altijd belangrijk. Je wilt zorgen voor enthousiasme, nieuwsgierigheid en een gevoel van samenhorigheid. Het is dus belangrijk dat je een origineel idee hebt als openingsact voor je feest.

Voor welk type feest?

Is het een privéfeestje of betreft het echt een openingsact voor je bedrijf? Afhankelijk van het doel kun je natuurlijk verschillende acts uitzoeken. Het spreekt voor zich dat je voor de opening van een gebouw een ander type openingsact nodig hebt. Ook wanneer je bijvoorbeeld een nieuw product introduceert heb je misschien wel weer een ander concept nodig.

Bedrijfsopening? Stel doelstellingen vast

Als het een bedrijfsopening betreft is het belangrijk dat je doelstellingen formuleert. Een openingsact voor je feest is dan niet alleen maar een feestelijke opening. Je wilt bijvoorbeeld nadenken over de volgende zaken:

  • Je wilt bewustzijn rondom je merk creëren. Dit is je eerste grote marketingactiviteit en deze feestelijke opening maak je maar een keer mee. Pas het daarom goed toe en overleg met je medewerkers waar je voor wilt staan;
  • Maak mensen enthousiast over jouw bedrijf. Je moet daarom bewustzijn creëren, maar ook moet je een authentieke relatie opbouwen met je aankomende klantenkring. Zorg ervoor dat jouw bedrijf zich onderscheidt van andere ondernemingen uit de regio;
  • Bouw relaties op met klanten tijdens de opening van het feest. Ook partners en leveranciers kun je uitnodigen.

De juiste artiesten

Voor een goede openingsact voor het feest heb je natuurlijk de juiste artiesten nodig. Is het voor een persoonlijk feestje? Dan kun je gewoonweg kiezen voor een leuke dj. Pak je het groter aan? Dan kun je natuurlijk ook een grotere artiest inhuren. Je kunt onze artiesten en acts bekijken op onze overzichtspagina. Hier kun je talloze leuke artiesten boeken: van bekende artiesten tot jonge/startende artiesten.

Ideeën voor een openingsact feest

Wil je graag een spectaculaire openingsact voor je feest? Dan zijn er natuurlijk verschillende ideeën die je kunt toepassen. Wil je dat écht niemand jouw feest vergeet? Dan kun je mogelijk een van de volgende concepten toepassen.

Een nieuw record vestigen

Heb je altijd al in het Guiness World Records boek willen staan? Dit is je kans! Hoe tof zou het zijn als jij een record verbreekt tijdens de grote opening van het feest? Dat is zeker iets wat niemand ooit weer zal vergeten.

Flashmob

Misschien ken je het nog wel: een flashmob. Het is een grote groep mensen die plotseling iets ongebruikelijks doet en vervolgens uiteenvalt. Je kunt bijvoorbeeld een grote dans organiseren.

Verkleedpartij

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een eenvoudige verkleedpartij als openingsact voor je feest. Het hoeft geen Halloween te zijn om verkleed te gaan als een eng figuur. Dat levert in ieder geval hilarische foto’s op en men zal dat niet zomaar vergeten.

Uiteraard zijn dit slechts enkele ideeën waar je uit kunt kiezen. Er zijn nog talloze andere mogelijkheden en dit is natuurlijk ook geheel afhankelijk van het type feest en je doelstellingen.

Openingsact van je feest uitbesteden?

Wil je de openingsact van je feest graag uitbesteden? Neem gerust contact met ons op. Wij zitten boordevol leuke ideeën en helpen je natuurlijk graag verder. Je kunt ons zowel per mail als per telefonisch contact bereiken. Wil je liever bij ons langskomen op ons kantoor in Groningen? Plan dan gerust een afspraak in. We horen graag van je.

5/5 - (1 stemmen)