Beroemde saxofonisten

Beroemde saxofonisten

Tussen iedere saxofonist kun je veel verschillen opmerken en iedere saxofonist heeft zo een eigen stijl van spelen. Professionele en beroemde saxofonisten zijn er dan veel. Het is niet alleen populair in Nederland, maar ook in andere landen. Zo is het ook bijzonder populair in de Verenigde Staten. Welke beroemde saxofonisten zijn er allemaal? Je leest het in dit artikel.

Beroemde Nederlandse saxofonisten

Er zijn meer dan voldoende beroemde saxofonisten in Nederland. Verscheidene van hen treden internationaal op. Een goed voorbeeld daarvan is Candy Dulfer. Zij is geboren op 19 september 1969 en is een dochter van de bekende Hans Dulfer. Zij begon haar carrière al toen zij slechts vijf jaar oud was. De vrouw heeft dan ook veel bekendheid gegeven aan deze genre in Nederland.

Haar vader Hans Dulfer speelde onder andere met Boy Edgar, Clous van Mechelen, John McLaughlin, Willem Breuker, Jan Akkerman, Herman Brood en Saskia Laroo. Toen hij jong was leerde hij zelf om te spelen op een saxofonist. Het duurde dan ook niet lang totdat hij een van de meest beroemde saxofonisten van Nederland werd. Hans was echter niet alleen saxofonist, maar was ook autoverkoper, bestuurslid, columnist en radiopresentator.

Een van de opkomende saxofonisten is Jeneson on Sax. Met veel talent en toewijding is hij ook op weg om een van de beroemde saxofonisten van Nederland te worden. En dat is hem ook gegund. Als je wilt kun hem via 050Agency boeken.

Beroemde Amerikaanse saxofonisten

Het aantal beroemde saxofonisten is in de Verenigde Staten nog veel groter. Hier komen onder andere Charlie Parker, John Coltrane en Coleman Hawkins vandaan. Alle heren zijn inmiddels al overleden, maar deze artiesten hebben deze genre wel groot gemaakt.

Charlie Parker was een van de belangrijkste personen in de overgang van traditionele naar moderne jazz. Hij is een van de uitvinders van de bebop, een muziekstijl in de jazz dat tegenwoordig een dominante positie heeft. Veel beroemde saxofonisten zijn dan ook geïnspireerd door de man. Helaas overleed hij al op jonge leeftijd en werd hij slechts 34 jaar oud.

John Coltrane was eveneens een van de belangrijkste en invloedrijkste vernieuwers van het genre. Hij had een grote invloed op een hele generatie saxofonisten en andere musici. Helaas overleed hij ook op jonge leeftijd. John werd slechts 40 jaar oud, maar ook hij is nog steeds populair en wordt gerespecteerd in het genre.

Tot slot was Coleman Hawkins ook een groot artiest. Door velen wordt hij beschouwd als de eerste grote jazz-tenorsaxofonist. Verscheidene beroemde saxofonisten van nu vinden hem dan ook een grote bron van inspiratie.

Een saxofonist voor jouw evenement boeken?

Wil je graag een saxofonist boeken voor jouw evenement? Neem dan gerust contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden graag. Zo kun je onder andere Jeneson on Sax via ons boekingsbureau inhuren. Uiteraard regelen wij alles graag tot in de puntjes voor jou. Je kunt direct online boeken via onze website, maar je kunt ook eerst mailen of telefonisch contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op +31 (0)50 2111 860.

4.5/5 - (4 stemmen)