Antoon


De Nederlandse rapper, zanger en producer Antoon, met als echte naam Valentijn Verkerk is getekend bij Dreamteam Music. Dit is het label van Twan van Steenhoven (Big2, The Opposites). Verkerk werd geboren in een klein Noord-Hollands dorp genaamd Hoorn. Hij is nu 19 jaar, maar heeft het al ver geschopt met zijn talenten. Al vanaf jonge leeftijd was Antoon altijd bezig met muziek. Hij begon met het spelen van drum en klassieke piano.

Op zijn vijftiende zwaaide Verkerk af van het VWO en waagde het op de Herman Brood Academie (een school voor muzikanten). Hij werd hier ook aangenomen, als allerjongste kandidaat ooit. Verkerk kwam in contact met Twan van Steenhoven via de Herman Brood Academie. In het begin wilde Verkerk de nieuwe Afrojack worden, maar uiteindelijk ging hij voor de lol beats maken. Hier ging hij samen met een vriend op rappen, wat uitgroeide tot een wekelijkse activiteit. Hij begon het steeds leuker te vinden en wilde hier serieuzer in worden. Hij besloot zich te focussen op een carrière als rapper.

Vol ambitie en tekent Antoon vervolgens als eerste artiest een platencontract bij Dreamteam Music. Waar hij zijn eerste album ‘De Nacht Van Ons’ heeft uitgebracht. In dit album werkt hij onder andere samen met een andere Nederlandse rapper Paul Sinha. Onlangs bracht hij een nieuwe EP uit genaamd Hallo en deze gaat ook door het dak heen, kortom een echte ‘hitmachine’ die Valentijn.  Antoon combineert zijn 80’s/disco invloeden die hij heeft mee gekregen vanuit huis met EDM en HipHop. Hieruit is zijn eigen, unieke stijl ontstaan wat een combinatie is van Hiphop en Pop.

[addtoany]

Algemene beoordeling:

4.5/5 - (11 stemmen)

Promo