Andre Hazes jr.


André Hazes Jr. is de zoon van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes. Ondanks dat hij de zoon van de bekende volkszanger is, is hij de stempel ‘de zoon van’ inmiddels ontgroeid. Hij is trots op zijn afkomst maar hij groeit op eigen kracht ook verschrikkelijk snel. Hij stond al vroeg in de schijnwerpers, ook omdat hij als 10-jarig jongetje een toespraak hield voor zijn vader in de Amsterdam Arena. Een aantal jaar later, in 2007, brak hij op 13-jarige leeftijd door met het nummer ‘Bedankt mijn Vriend’. Vanaf dat moment was de carrière van Andre Hazes Jr. geboren.

Hij wist al snel dat hij zijn vader wilde opvolgen en ook volkszanger wilde worden. Toen hij doorbrak in 2007 was hij al helemaal besmet geraakt met showbizz-virus. Hij deed als kind mee in de musical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ en hij had ook een rol in de televisiesoap ‘Onderweg Naar Morgen’.

Toen hij ouder werd kwam hij er achter dat muziek zijn echte grote liefde is. Hij kreeg nog meer bekendheid nadat hij mee had gedaan aan het programma De Beste Zangers Van Nederland. Hij viel op met zijn eigen vertolking van het nummer ‘Ik Leef Mijn Eigen Leven’ wat hem tot een nummer één hit heeft gebracht. Een aantal jaren later tekende hij een contract bij Dino Music. Samen met Dino Music scoorde hij direct een grote hit met Leef. Een jaar na deze hit bracht hij een album uit onder dezelfde naam.

De deal die hij had gesloten samen met Dino Music was een goede zet voor André. Hij had een hoop gewonnen van de dingen die er te winnen vallen. Hij mocht maar liefst vier prijzen in ontvangst nemen bij de Buma Awards, ontving de 100%NL Publieksprijs en kreeg een Edison in de categorie Volksmuziek. Het album Leef ging in hetzelfde jaar nog goud en de single platina.

Het bleef voor André Hazes Jr. echter niet alleen bij muziek maken. SBS bood André een nieuw avontuur aan als presentator van een nieuwe editie van het Rad van Fortuin. Hij nam hiervoor maar liefst 200 uitzendingen op.

De twee concerten in AFAS Live waren voor André echte hoogtepunten. De eerste twee liedjes vond hij doodeng, maar daarna voelde hij zich net een soort god. Het waren de avonden van zijn leven. ‘Voor zo’n zaal staan is echt het allerlekkerste gevoel wat je kunt hebben’ vertelde André. Het was voor hem direct duidelijk dat hij vaker grote optredens wilde geven.

Hij haalt zijn inspiratie vooral uit zijn leven. Hij werkt hard aan zijn carrière maar vind het ook belangrijk om te genieten en tijd met zijn gezin door te brengen. Dingen waar hij eerder niet over kon schrijven omdat hij zich daar niet in kon herkennen, kan hij nu wel. Op deze manier weet hij meer gevoel en geloofwaardigheid in zijn liedjes te leggen. De teksten krijgen een andere betekenis. Hoewel een hoop mensen denken dat zijn vader ook een liedje over hem heeft gemaakt, is dat niet het geval. Kleine Jongen, waarvan wordt aangenomen dat het over André gaat, komt uit 1984 toen André nog helemaal niet was geboren.

De muziek die André wil maken is niet plat, wél volks. Gezelligheid, bier en een hoge kwaliteit muziek. Een podium wat er goed uit ziet met veel licht is voor André belangrijk. Hij trekt veel verschillende soorten publiek, en dat is precies wat hij wil. Lekker jezelf zijn, dat is voor André echt belangrijk.

Promo